Hoppa till sidans innehåll

Nytt namn på populär turnering

11 JUL 2018 12:05
Gothia Special Olympics Trophy är det nya namnet på den populära turneringen under Gothia Cup för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.
  • Skapad: 11 JUL 2018 12:05

– Namnbytet befäster Special Olympics närvaro i turneringen, säger Gothia Cup-generalen Dennis Andersson.

Det har gått sju år sedan Kim Källström tog initiativet till att starta en klass för spelare med intellektuell funktionsnedsättning och turneringen har sedan dess varit ett populärt inslag under Gothia Cup-veckan. Förra året deltog 30 lag från hela 16 olika länder.

Källström, som i höstas avslutade sin långa och framgångsrika karriär, kommer även i fortsättningen att vara involverad i turneringen.   Payoffen på det nya turneringsnamnet lyder också ”Founded by Kim Källström”.

– Kim har gjort fantastiska insatser för utvecklingen av turneringen och kommer även fortsättningsvis att bidra med sitt engagemang och sin närvaro. Turneringen är en manifestation för allas lika värde, säger Dennis Andersson.

Turneringen, som i år alltså fyller åtta år, är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europe/Eurasia, Special Olympics Sweden och Kim Källström.

Gothia Special Olympics Trophy är egen klass i Gothia Cup. Gruppspel och slutspel spelas på Kviberg från måndag till torsdag med finaler på Heden under torsdagen.

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Göteborgs Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet@parasportgb...