Hoppa till sidans innehåll

ParaIdrottsskolan


ParaIdrottsskolan för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar startade 2009 som ett samarbete mellan Göteborgs Parasportförbund och föreningar med parasport i Göteborgs området. Det var ett sätt för föreningarna att få möjlighet att presentera och marknadsföra sina idrotter och sina föreningar.                                                                                                           
2020 har Göteborgs Parasportförbundet fortsatt att utveckla idén med Paraidrottsskolan och distriktets barn och ungdomar bjuds kostnadsfritt in till 10 tillfällen på våren och 10 tillfällen under hösten.                                                                                                                                 
Paraidrottsskolan har under 2020, Covid-19 läget till trots, bjudit på bland annat Bowling, Bågskytte, Friidrott, Frisbee, Boxning, Cirkelträning/hinderbana, Cykel, Handboll, Utomhusspel, Basket, Danssport, Kampsport.                                                                                               
Under 2020 har Paraidrottsskolan blomstrat (utifrån årets givna Covid-19 förutsättningar såklart - vi har inte ställt in vi har istället försökt ställa om) detta genom att man under flera år lagt ner tid och resurser på att marknadsföra aktiviteterna, nått ut till ännu fler barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar inom Göteborgs Distriktet. Vi har under 2020 hittills haft mellan 3-30 barn/unga per tillfälle vilket kan jämföras med 1-5 barn per aktivitet 2009 när vi startade.                                                                                                                                              
Under 2020 engagerade Göteborgs Parasportförbund totalt sett 90-talet barn och ungdomar samt 7 olika föreningsrepresentanter genom Paraidrottsskolan. 5 barn/unga har genom idrottskolan 2020 flerparaidrotts aktiverat sig i olika paraidrottsföreningar och deras idrottsaktiviteter. 2020 års Idrottsskola och dess tillfällen engagerade 20-talet helt nya deltagare.
                                                                                                                                   
KLICKA HÄR för att se VT 2021s datum & helt Parafyllda Idrottsskolaschema! 

 

Ja Covid 19 hägrar fortsatt och vi fortsätter såklart att förhålla oss till alla restriktioner & förordningar som löpande kommer till oss inom idrotten/Pjäshallen… så även idrottsskolans alla aktiviteter genomförs enligt konstens alla Covid 19/Corona restriktioner/förordningar/råd.

Därav att vi under VT 2021 ser att deltagarna minst en vecka i förväg mailanmäler sig+de sina ev måste medföljande personer till passen än mer noga än innan! Lika viktigt är också att en avanmäler sig om e inte kan delta av en eller annan anledning, så att fler ges chansen till deltagande & att vi säkerställer att endast symptomfria personer deltar.

Maila This is a mailto link så får ni mer information om hur allt är tänkt att genomföras - så att vi tillsammans kan upprätthålla det Covid-19 säkrade max antalet/upplägget för aktivitet/förordningarna i hallen helt säkert.

Vi lyckades under hela 2020 genomföra Covid-19 säkra Paraidrottsskola tillfällen för alla de friska/icke riskgrupps deltagare som joinade (vi höll antingen passen utomhus och eller med rejält mke avstånd till varandra inne i hallen samt att alla deltagre alltid tvättade/spritade händer inför och efter passen och allt material spritades samt att övningarna var anpassade med syfte att undvika att skapa allt för mke kroppskontakt = så tänker vi oss fortsätta… om nu inga andra drastiska restriktioner kommer upp framöver dvs).

Personer med några som helst Covid-19 symptom får alltså inte delta på idrottsskolan förrän de tillfrisknat - jätte viktigt att vi alla hjälps åt med att förhålla oss till allt detta ovan skrivna; följa gärna parasportens/Pjäshallens alla uppdateringar gällande Covid-19 här:

Uppdaterade Riktlinjer Pjäshallen från och med den 10 februari 2021 - Göteborg (parasportgbg.se) 

Information med anledning av coronaviruset - Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté

                               
Har ni allmänna frågor om ParaIdrottsskolan kontakta Stina: This is a mailto link                                                                                                                                              
Hjärtligt Välkomna att delta!
Uppdaterad: 07 SEP 2018 12:42 Skribent: Anna Carin Ahlquist
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Göteborgs Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet@parasportgb...